‘Wat is een escape room?’ en 5 andere veelgestelde vragen over escape rooms

Wat is een escape room?

Een escape room is een onvergetelijke en spannende beleving! Samen met een team van twee tot acht personen word je afgesloten van de buitenwereld in een ruimte waar je uit moet ontstappen. Die ruimte is aangekleed in een thema waardoor je je in een compleet andere wereld waant. Een escape room heeft spelelementen zoals verborgen ruimtes en mysterieuze voorwerpen die het spel een verrassende en spannende wending geven. Door middel van mysteries oplossen en codes kraken binnen een bepaalde tijd, kom je steeds dichterbij het einddoel: ontstappen. De vraag is, lukt je dit binnen de tijd?

Wat moet ik doen in een escape room?

Eenmaal opgesloten in een escape room, is het aan jou en het team de taak om raadsels, mysteries op te lossen en verbanden te zien die in de kamer verborgen liggen. Door een raadsel op te lossen, kom je steeds verder bij het spel en dichter bij de daadwerkelijke ontsnapping. De bedoeling is om binnen de tijd alle mysteries op te lossen zodat de laatste deur geopend kan worden. Luister goed naar de regels van de spelbegeleider en zoek in de kamer zorgvuldig naar aanwijzingen. Het is belangrijk dat je als team goed samenwerkt en gestructureerd te werk gaat.

Is een escape room eng?

Een escape room is niet eng. Het is een uitdagende en spannende beleving. In de escape rooms van Xitroom Escape Game in Amsterdam en Eindhoven heerst een aangename sfeer. Onze kamers bevatten om die reden geen horrorelementen.

Wat als het oplossen van de puzzels niet lukt?

De escape rooms van Xitroom zijn bedoeld om de spelers op eigen kracht te laten ontsnappen. Met een goede samenwerking en logisch nadenken is het een uitdaging om te ontsnappen. Als je vastloopt is er de mogelijkheid om cryptische hints te vragen. Is de tijd voorbij? Dan gaat automatisch de deur open en komt de spelbegeleider het team bevrijden.

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

De kamers van Xitroom Escape room in Amsterdam zijn geschikt voor twee tot acht personen. In totaal zijn er vijf kamers (drie maal Professor X en twee maal Madam X) zodat er met meerdere groepen tegelijk gespeeld kan worden. Dit maakt onze escape rooms ideaal voor een bedrijfsuitje in Amsterdam.

Wat als ik de kamer moet of wil verlaten?

Het kan zijn dat je, om wat voor reden dan ook, de kamer uit wilt. Dit kan op elk moment door op de noodknop op de deur te drukken. Het spel gaat voor de overige deelnemers dan gewoon door, de tijd wordt niet stilgezet. Bovendien houdt de spelbegeleider via een camerasysteem alles in de gaten, zodat er op elk moment ingegrepen kan worden indien nodig.

Bekijk meer van onze veelgestelde vragen of neem contact op!
Neem contact op

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page