Wat is een City Game?

City game Amsterdam

Eens in de zoveel tijd komt er weer een nieuw begrip langs. Iets waarvan je het bestaan niet wist of misschien zelfs de betekenis niet, maar het grijpt meteen je aandacht. De City Game, een spelvorm die steeds meer terrein aan het winnen is. Maar wat is het nu precies en voor wie is het geschikt, in welke situatie?

Stadswandeling 2.0 

We kennen allemaal de geijkte stadswandeling, een braaf rondje langs alle bezienswaardigheden en merkwaardigheden van de stad. Maar er is ook een andere manier om rond te dolen door de stad en deze beter te leren kennen: de City Game. Met een kleine of grotere groep, opgedeeld in teams, speel je een interactief spel in de stad. Samenwerking, puzzelen en focus brengen je dichterbij het doel van het spel. Wat dit doel is hangt af van het exacte spel. Je maakt gebruik van de stad, haar straten en gebouwen; de vragen zijn afgestemd op de omgeving. De spellen zijn veelal interactief, waarbij je gebruik maakt van tablets van de organisatie. Bij Xitroom vinden we dat het we leuk moet blijven, je hoeft dus nooit onbekenden te betrekken in het spel of opdrachten uit te voeren die raar of oncomfortabel zijn. Het moet vooral spannend zijn en de opzet is elkaar en de stad beter te leren kennen en veel lol te hebben.

Verschillende soorten City Games 

Bij Xitroom bieden we twee soorten City Games. De meeste Nederlanders houden van een spelletje “Wie is de Mol”, hoe leuk is het als je het dan zelf mag spelen. De groep wordt opgedeeld in teams van vijf tot zeven personen. Binnen ieder team is er een Mol. Deze saboteert de opdrachten, zodat die niet tot een goed einde worden gebracht. De sabotage dient zo onopvallend mogelijk te gebeuren, want wie ontmaskerd wordt, verliest het spel.

Ben je op zoek naar nog wat meer actie, kies dan voor “The Target”. Bij dit spel wordt de groep opgedeeld in twee groepen: de gangsters en de politie. De gangsters zetten Amsterdam op hun kop met inbraken en geweld, het is aan de politie om ervoor te zorgen dat deze criminelen niet winnen. Een spannend kat-en-muis-spel in de straten van onze hoofdstad.

Voor wie

De City Games zijn geschikt voor volwassenen, in verschillende samenstellingen. Denk aan teambuildingsactiviteiten, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en vriendendagen. Het is een laagdrempelig spel en samenwerking is de kern. Omdat jullie toch al in het mooie Amsterdam zijn, kan je er net zo goed een fijne complete dag van maken. Ga lekker lunchen, borrelen of dineren in een van de leuke horecagelegenheden die Amsterdam te bieden heeft. Wil je graag wat tips of meer uitleg? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Neem contact op

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page