Waarom zijn escape rooms zo populair?

Bedrijfsuitje

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een kleine of grotere groep, dan kom je ongetwijfeld de Escape rooms geregeld tegen tijdens je zoektocht. Xitroom zette ooit de eerste Escape room op in Nederland en sindsdien is het hard gegaan en zijn ze ontzettend populair.

Wat is een Escape room? 

Een Escape room is een kamer waar samenwerking en strijd samenkomen. De kamer is sfeervol ingericht, passend bij het verhaal dat je te horen krijgt. Het verhaal is slechts het begin en geeft jullie een aanzet tot het oplossen van de vele mysteries, cryptische raadsels, en verrassende puzzels die in de kamer zijn verborgen. In 60 minuten tijd ontrafel je steeds meer mysteries om zo bij de code eindoplossing te komen, zodat je kunt ontsnappen. Lukt dit binnen 60 minuten, dan hebben jij en je medespelers gewonnen. Lukt dat niet, dan zal je alleen maar meer gedreven zijn om het een volgende keer wel te winnen.

De populariteit van Escape rooms 

Er zijn verschillende redenen dat de Escape rooms zoveel populariteit genieten. Een grote kracht is dat ze geschikt zijn voor vrijwel iedereen. Jong en oud, kan deel nemen, en ook als men zwanger is, is dat geen probleem. Alle nationaliteiten kunnen deelnemen, aangezien alle de rooms in het Engels zijn en er zelfs rooms zijn zonder taal. Mensen in een rolstoel zijn van harte welkom. Hiervoor is het wel noodzakelijk om even contact op te nemen om een en ander kort te sluiten. Een escape room vraagt veel van je hersenactiviteit, maar weinig van je lichamelijke conditie. In Xitroom Escape rooms verwelkomen we kinderen vanaf 13/14 jaar zonder begeleiding, maar onder begeleiding zijn alle leeftijden welkom. Ook leuk voor een kinderfeestje dus!

Daarnaast is het zo ontzettend leuk om te doen. Je moet flink samenwerken om alle mysteries en puzzels op te lossen om zo de code te kraken. De tijdsdruk werkt fanatisme in de hand. Door samen de strijd tegen de klok op te nemen is het heel geschikt als teambuildingsactiviteit. We worden dan ook vaak geboekt voor personeelsuitjes. Ook met de familie, je sportclub of vriendenclub is het een activiteit om niet zomaar te vergeten. We hopen je snel te mogen ontvangen.

Neem contact op

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page