Waar vind je de beste escape room?

Beste escaperoom

Een escape room is een interactief spel waarbij je wordt opgesloten met een groep mensen in een kamer met meestal een bijzonder thema. Het doel moge duidelijk zijn. Ontsnappen! Binnen de tijd moet je door middel van puzzels, aanwijzingen en raadsels de kamer zien te verlaten. Maar waar vind je nu de beste escape rooms?

Aan het grote aantal escaperooms wereldwijd te zien, zou je niet zeggen dat het pas in 2006 was dat de eerste Escape room werd gebouwd. Al snel werd dit door Japan en Hongkong ontdekt én overgenomen. Sinds 2010 zijn de escape rooms ook in Europa te vinden. De eerste escape room van Nederland werd in 2013 in Eindhoven geopend. Dit is Xitroom Escape Games. Inmiddels telt Nederland zo’n 700 Escaperooms.

Beste escape rooms ter wereld

Als je van echte horror houdt dan is een tripje naar Amerika wel aan te raden. Daar zijn sommige escaperooms zo eng dat de meeste mensen vroegtijdig de room willen verlaten. Wat denk je ervan gekidnapt te zijn door de kannibalistische seriemoordenaar Edward Tandy? Die jullie door middel van zieke spelletjes probeert vast te houden in zijn huis, waar zijn dode moeder ook nog eens in rondspookt… Brr…The Basement voor wie het wil proberen!

Nog enger is MR X de escaperoom in Shanghai waar je mensen moeten laten ontsnappen uit de gaskamer van een concentratiekamp. Deze escaperoom is ook ’s nachts te bezoeken!

Wil jij met je kinderen opgesloten worden? Dan blijkt Can You Escape? in Edinburgh de leukste te zijn. De kamer heeft Schotland’s Best Family Day Out Award gewonnen!

Beste escape rooms in Nederland

Zoek jij het liever dichter bij huis dan is Amsterdam the place to be! Je vindt hier een divers aanbod aan Escaperooms. Xitroom Escape Game Amsterdam biedt identieke escaperooms waardoor je met een groep tegen elkaar kunt battelen. Bovendien zit je in Amsterdam ook direct goed om er na de escaperoom een onvergetelijke dag van te maken.

Boek nu een escaperoom in Amsterdam of Eindhoven voor een onvergetelijk dagje uit!
Boek Amsterdam Boek Eindhoven

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page