Hoe oud moet je zijn voor een escaperoom?

Escaperooms zijn het perfecte uitje voor grote of kleinere groepen. Steeds vaker ontvangen we gezinnen of families. Maar we krijgen ook vaak de vraag hoe oud je moet zijn voor een Escaperoom. Je wilt immers dat iedereen plezier heeft en goed mee kan doen.

 – “Xitroom is ontworpen voor volwassenen. Het blijkt echter dat kids er ook erg goed in zijn. Dit betekent niet dat het voor volwassenen te gemakkelijk zou zijn. Dan vergis je je!” –

Escaperooms vanaf 13 jaar zonder begeleiding 

De Xitroom Escaperooms zijn opgezet voor volwassenen, maar veel kinderen vanaf 13, 14 jaar zijn al heel handig in het oplossen van de mysteries, puzzels en raadsels. Onder begeleiding mag iedereen mee (onder de 8 betaal je zelfs geen entree). Vanaf een jaar of 13-14 kan het zonder begeleiding. Het hangt natuurlijk wel een beetje van de groep af. Neem voor de zekerheid even contact met ons op.

Overigens houdt het niet op bij een bepaalde leeftijd. Zolang jij je hersens kan laten kraken, is de Escaperoom een leuke uitdaging. Bij verminderde mobiliteit is het handig om eerste even contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan aangeven of de kamers goed toegankelijk zijn voor de specifieke beperking.

Escaperooms voor kinderen / kinderfeestjes 

De escape rooms van Xitroom zijn ontworpen voor volwassenen. Hiervoor zijn ze ook erg uitdagend. Echter blijkt uit onze ervaring dat kinderen vanaf ca. 10 jaar hier ook erg goed in blijken te zijn. Het verhaal en de sfeer zijn ook geschikt voor kinderen, aangezien het spannend maar niet eng is. Bij Xitroom ontvangen we dan ook graag groepen kinderen voor het vieren van een kinderfeestje, verjaardag of en clubuitje. Wel is het zo dat per groep een begeleider nodig is, aangezien sommige opdrachten wellicht nog wat sturing behoeven, en uiteraard om het enthousiasme wat in banen te leiden.

In gezinsverband is de leeftijd van de kinderen onbeperkt. Elk kind, hoe jong ook, vind het leuk om mee te mogen in zo’n spannend avontuur. En onder de 8 jaar mogen de kids gratis mee. Het is ook geen probleem om bijvoorbeeld een baby mee te nemen, er is altijd wel een plekje in de kamer waar een maxi-cosi kan staan.

Heb je vragen over onze Escaperooms, over leeftijden of groepen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Neem contact op

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page