De vijf beste tips voor Escape rooms

Teamuitje Amsterdam

Dus jij durft het aan, ontsnappen uit een gesloten ruimte? Iedere escape room is anders, maar ze hebben minstens één ding gemeen. Het is spannend! Daarom hieronder de vijf beste tips om veilig en binnen de tijd te ontsnappen uit een escape room.

1) Doe waar je goed in bent
Ben jij de beste in ingewikkelde hersenkrakers, meester in rekensommen of uitstekend in cryptische omschrijvingen? Deel het team op en blijf niet met zijn allen naar een en dezelfde puzzel staren.

2) Blijf communiceren
Het is ontzettend belangrijk dat je in contact blijft met elkaar. Wie heeft wat opgelost? Soms moet je antwoorden met elkaar combineren. Samenwerken is echt belangrijk is een escaperoom. Het komt vaker voor dan je denkt dat iemand een sleutel in zijn broekzak stopt en dit vergeet te melden.

3) Blijf rustig
Sommige mensen raken licht in paniek wanneer ze niet snel genoeg de kamer uit kunnen. De gemiddelde tijd is 60 minuten, ga daar ook vanuit. Natuurlijk kan het sneller, maar het kan ook wat langer duren. Dikwijls krijg je aan het einde enkele tips of kun jezelf om hints vragen zodat je alsnog de kamer kunt verlaten. Blijf dus rustig ademhalen. Zover wij weten is er nog nooit iemand achtergebleven in een escaperoom dus ontsnappen lukt altijd, al dan niet binnen de tijd.

4) Lees en luister goed
In iedere escaperoom kom je ze tegen: instructies. Deze zijn er om op te volgen. Je hebt ze nodig om de escaperoom te verlaten, dus wees niet eigenwijs en luister en lees goed. Hetzelfde geldt voor aanwijzingen, deze zijn er niet voor niets. Doe er dus je voordeel mee. Wil je op tijd ontsnappen tenminste!

5) Doe het samen
Escaperooms zijn harstikke leuk. Maar mensen verschillen. Ben jij een soort superheld en weet jij uit iedere kamer te ontsnappen. Maar is jouw teamlid geen ware Rambo of Einstein? Het is wel zo leuk om iedereen te betrekken in het spel. Een escaperoom vergt vaak verschillende kwaliteiten. Hoe groter de groep, hoe meer kwaliteiten. Benut ze dus allemaal.

Heb je alle tips voor escape rooms goed tot je genomen? Dan ben je klaar om te ontsnappen uit een escape room! Boek nu bij één van de escaperooms van Xitroom.
Boek Amsterdam Boek Eindhoven

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page