De 3 gezelligste vriendinnenuitjes in Eindhoven

Vriendinnenuitjes zijn de beste uitjes. Samen met je bestie of met een groepje op pad. Lachen tot je kaken pijn doen en je buikspieren denken dat ze hebben gesport. Het maakt niet uit of je 15 of 65 bent, samen met je vriendinnen heb je een geweldige tijd waar je echt nog dagen van kunt nagenieten. Wij zien hier regelmatig vriendinnengroepen en we hebben enkele tips op een rij gezet voor een leuke dag uit.

Shop till you drop 

Cliché, maar toch nog altijd het summum voor veel meiden en vrouwen: shoppen! Eindhoven is natuurlijk een van de beste winkelsteden van ons land. Als vijfde stad van Nederland, grootste stad buiten de Randstad, hebben we een heel compleet centrum. Je vindt hier winkels als de Bijenkorf, Monki en andere grote ketens, maar ook bijzondere boetiekjes en leuke kleine winkels. Wissel het winkelen af met een uitgebreide koffiepauze, een heerlijke lunch en een goede borrel. Jullie komen je dag vast wel door.

Art & design 

In binnen- en buitenland staat Eindhoven bekend als design heaven. Met dank aan de Design Academy in De Witte Dame, een oud Philips-pand, ademt de stad moderne en vernieuwende (toegepaste) vormgeving. Ga een dagje met je vriendinnen op jacht naar de leukste designwinkeltjes en de meeste inspirerende ateliers en werkplaatsen, zoals in Sectie C. Helemaal goed zit je in het najaar, als de Graduation Show van de Design Academy plaatsvindt. De hele stad staat dan in het teken van de Dutch Design Week. Echte kunst vind je in het Van Abbenmuseum, het hele jaar door open. En waar kunst zijn ultieme lichtstadmoment kent is tijdens het jaarlijkse Glow; een buitenevent met miljoenen lampjes.

Een strijd in een Escaperoom 

Een fanatiek uur in een Escaperoom is een mooie afwisseling tijdens het shoppen of na een bezoek aan al het mooie design. Laat die hersens kraken en ga samen met je vriendinnen de strijd tegen de klok aan. De Escaperooms van Xitroom waren de eerste in Nederland en behoren dankzij de hoge standaard nog altijd tot de beste battle rooms van het land. In een groep van 2 tot 7 personen werk je je door een we van raadsels, puzzels en mysteries. In 60 minuten tijd probeer je de code te kraken en de deur te openen. Is de groep groter, geen enkel probleem, er zijn meerdere kamers en je kan het zelfs tegen elkaar opnemen. Xitroom is gevestigd in de buurt van Stratumseind, dus met een paar minuten ben je bij de fijnste kroegjes en eettentjes, in een van de leukste uitgaansgebieden van Nederland. Dat maakt de jullie vriendinnenuitje compleet. We wensen jullie veel plezier.

Download nu de gratis checklist voor een gezellig vriendinnenuitje in Eindhoven!

 

 

 

 

 

Download de checklist

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page