5 Maal teambuilding in een Escaperoom

Teamuitje Amsterdam

Ben je op zoek naar een geschikte activiteit voor teambuilding? Houd je het graag luchtig, zonder in te leveren op de kracht van samen bouwen? In een Escaperoom verandert een team en kom je als één naar buiten. Wij vertellen je graag de 5 voordelen van teambuilding in een Escaperoom.

Het is geschikt voor iedereen 

Wanneer je een personeelsuitje of teambuildingsactiviteit organiseert, loop je er vaak tegenaan dat veel activiteiten niet voor iedereen geschikt zijn. Een oudere collega valt misschien buiten de boot, of die zwangere collega kan niet meedoen. En in tijden waarin arbeidsparticipatie zo belangrijk is, is het vervelend dat zoveel activiteiten niet geschikt zijn voor mensen met een chronische ziekte of een fysieke handicap. Een Escaperoom is geschikt voor vrijwel iedereen, het is flinke denksport, maar fysieke inspanning hoeft er niet geleverd te worden.

Samenwerking staat voorop 

Een Escape room is een kamer waar je moet samenwerken om onder tijdsdruk te presenteren. Kennen we dat niet ergens van? Juist ja, dat zien we op het werk ook vaak, gelukkig niet zo extreem als in een Escaperoom. Door samen te werken en naar elkaar te luisteren los je de raadsels, mysteries en puzzels sneller op en is de kans groter dat je binnen de 60 minuten de code kraakt.

Elkaars kwaliteiten kennen en waarderen 

In een Escaperoom sta je voor andere vraagstukken dan normaal. Wie heeft er verborgen talenten? Wie heeft er kwaliteiten die goed kunnen worden ingezet? Vertrouw op je collega’s en hun skills. Zo leer je soms iemand van een hele andere kant kennen.

Teamgevoel door gezamenlijkheid of strijd 

Er zijn weinig dingen die zoveel groepsgevoel oproepen als een gezamenlijke strijd. In een Escaperoom battle je samen tegen de klok. Bij grotere groepen kan je in identieke kamers de strijd tegen elkaar opnemen. Door dit competitie element zal er op menig borrel nog over gesproken worden.

Goed te combineren 

Een teambuildingdag bevat vaak verschillende componenten. Misschien beginnen jullie de dag op het werk, met trainers of andere verrassende gasten. Een Xitroom Escaperoom is dan een leuke afwisseling. En omdat de Escaperoom 60 minuten duurt, is het ook prima te combineren met een etentje of borrel. Wij hebben alvast enkele mooie combinaties gemaakt, je vindt deze bij onze arrangementen.

Heb je interesse in teambuilding in een Escaperoom? Neem contact met ons op, dan vertellen wij je wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page
Open chat
Want to book for today / tomorrow?
Or just have a question? > Please text us here!

Kan gewoon in het Nederlands

On PC? > Contact Page